Äiti, voit vaikka lopettaa lukemisen tähän ja palata asiaan sitten jouluaaton jälkeen - jooko?

Viimeiset kolme päivää olen viettänyt lähinnä telkkarisohvalla: olen antibioottikuurilla angiinan takia. Kokematta jäi siksi eiliset lukion joulujuhlat, viimeiset laatuaan minun kannaltani. Sinänsä harmi, mutta vielä enemmän jäi harmittamaan se, etten päässyt perinteiselle kahvittelulle kavereiden kanssa Café Ursulaan juhlien jälkeen. Myös kaksi koulupäivää jäi välistä, mikä on hankalempi juttu...

Tänään oli ohjelmassa joulusiivousta (eli meillä lähinnä yleistä järjestelyä, pyykinpesua, kierrätyspullojen viemistä kauppaan ja muutaman joulukoristeen esillelaittoa). Imuroin jopa täysin oma-alotteisesti - yleensä minua ei saa tarttumaan imuriin edes uhkaamalla. Joskus harvoin kyllä palkalla houkuttelemalla... Vihaan nimittäin imurin kömpelyyttä ja sen ääntä - en kestä kuunnella sitä huutamista (ja meillä on suht normaaliäänekäs imuri) edes jos imuroimassa on joku muu. Enkä saa mitään älyttömiä kiksejä siitä, että näen lian ja pölyn sun muun imeytyvän suukappaleesta sisään. Ei vaan kiinnosta.

Siivosin kuitenkin lankavarastoni. Olen vasta aloitteleva neuloja, joten lankaa ei ole paljon... tai niin ainakin luulin. Ties mitä pätkiä 7V:tä, vajaita mutta runsaita Nalle-keriä kolme kappalettta, se itsevärjätty Nalle, puuvillalankoja parin sadan gramman edestä, Regian villaa kahdessa eri sävyssä, Rose Mohairia, jotain akryylilankaa, Isoveljeä... kaikki yhteensä varmaan kilon verran. Ei ehkä kuulosta paljolta, mutta kun en ole tietoisesti lankaa ostanut - mistä sitä ilmestyy? Mitä teen tällä langalla?

Regian ja Rosen otin käyttöön.

No, olen minä päivityskatkon (Niin mikä katko? En muutenkaan päivittele...) aikana jotain saanut aikaseksikin. Joululahjat ovat viittä vaille valmiit (ovatpas!).

2165362.jpg
Malli: Perussukka, koko (pieni) nainen
Lanka: Novita Nalle Colori (844)
Puikot: 3,5mm bambusukkapuikot
Saaja: Famo (kyllä, nämä olen jo kuvannut ja esitellyt)

2165376.jpg
Malli: Perussukka, koko (iso) mies
Lanka: Novita Nalle Four Seasons Syksy
Puikot: 3,5mm bambusukkapuikot
Saaja: Fafa

Nämä olivat rasittavat. Neuloin niistä ensin liian pienet (tai siis isot, mutta kuitenkin pienet), joten jouduin purkamaan molemmista sukista päät pois, lisäämään kaksi senttiä ja taas tekemään kärkikavennukset. Toisen sukan kohdalla huomasin ottaneeni lankaa väärin päin: viimeiset kaksi senttiä päästä olivat ihan väärää vihreää, ja sehän piti vaihtaa. Päättelemistä siis luvassa aika reippaasti...

2165367.jpg
Malli: Kaulahuivi, Novita Talvi 2008, nro 73.
Lanka: Novita 7V
Puikot: 4,5mm puiset
Saaja: Äiti

2162773.jpg
Malli: Typyn Jaques Cousteau-pipo
Langat: Regia neljäsäikeinen + Novita Rose Mohair
Puikot: Pyöröpuikot äidin varastoista - luultavasti Novitan, 3,5mm.
Saaja: Faija (Kunhan tulee valmiiksi! Kyllä tämä!)

Sellaista! Vielä muutama lanka ylläolevissa on pääteltävänä, mutta ne saan viimeistään tiistaina tehtyä. En ymmärrä miksi päättelemistä niin valitetaan tylsäksi puuhaksi - kun ei siinä niin hirveän kauan kestä. Sitäpaitsi musta on hauska nähdä miten viimeistelemätön tekele saa sen viimeisen silauksen ja yhtäkkiä onkin käyttövalmis.
Ei sillä ettenkö minäkin jättäisi päättelemistä viimetinkaan - mutta tällä kertaa se menee ihan ajanpuutteen piikkiin.

Olemme lähdössä perheen kanssa kolmistaan Nykkiin joulun jälkeen - ei olisi kellään tiedossa mitään kivoja lankakauppoja tai muuta kiinnostavaa mitä siellä voisi käydä katsomassa?