Neljältä loppui eilen lukion tunnit ja heti 16:01 oli äiti rakennuksen ulkopuolella odottamassa. Kauheaa vauhtia kotiin kaupan kautta - vihreää marsipaania ei kotona ollut. Äiti oli jo hoitanut kakun pohjan ja täytteet, koska on niissä minua parempi, tehtäväkseni jäi koristella kakku. Kotona olimme viiden maissa ja kuudelta piti olla maalla kakun kanssa, sinne on noin puolen tunnin ajomatka...

Kiirreellä vain voikreemiä tekemään ja marsipaania kaulimaan! Saimme kakun päällystettyä kotona mutta muu koristelu jäi sitten tehtäväksi ennen tarjoilua. Ehdin onneksi tehdä myös muutaman lehden.

Lopputulos oli kuitenkin hyvä! En saanut otettua kuvaa eilen illalla, joten kuvissa on vain puolikas vettynyt kakku... Tätä nykyä sekin taitaa jo olla syöty, äiti vei sen työpaikalle kulutettavaksi, ja kaikki tietävät että peruskoulun opettajille perjantaipulla on viikon kohokohta - nyt onkin täytekakkua ja vielä keskiviikkona!

1895444.jpg

Päällä on valkoista, vaaleanpunaista ja vihreää marsipaania (kaikki kaupan pötköistä suoraan), kimallesuihketta ja sokerihelmiä.

1895420.jpg

Ruusut tein onneksi jo pari päivää sitten. Alunperin niitä piti tehdä paljon ja monta, mutta kolmannen kohdalla kiinnostus lopahti. Ehkä ihan hyvä vaan. Lehdet on tehty äidin Conffettista ostamilla lehtimuoteilla, jotka toimivat moitteettomasti. Suihkespray on samasta kaupasta ostettua.Yllätyin tuon sprayn hintaa, 18,90€? Kyllä minä tiesin että tälläiset tarvikkeet ovat kalliita, mutta että NIIN kalliita?

1895424.jpg

Rumahkoa alareunaa (ja äidin yhtä mokaa: valkoiseen marsipaaniin tuli reikä josta suklaakakkupohja hymyili läpi aika reilusti) peittämään asettelin noita lehtiä lomittain. Okei, myönnän että idean repäisin niiden lehtimuottien pakkauksen takapuolelta. Helmet taas asettelin kulkemaan reunoja päinja niitä alas kahdesta päinvastaisesta kohdasta ruusuja, "helminauhan" kavenneten reunaa kohti.

1895440.jpg

Ja koko komistuksen päälle helmiäisspraytä! Sisällä oli kahta eri kreemiä suklaakakkupohjan välissä, jonkinlaista suklaaversiota ja daimkreemiä kokonaisilla vadelmilla.