Jostain kumman syystä päätin muutamaa viikkoa ennen kevätjuhlia, että ompelempa itselleni mekon.En ole koskaan varsinaisesti ommellut mitään, jotkut farkut olen kustomoinut (enkä koskaan käyttänyt) ja on tietysti koulun pakollisilla käsityötunneilla tullut tehtyä milloin mitäkin nurkkaan jäävää; lököhousut, tyynynpällisiä, päätön lammaspehmolelu. Mutta nyt lähdin ensimmäistä kertaa omasta aloitteestani ja omasta tahdostani ompelemaan jotain ihan alusta lähtien.

Etsin käsiini ensimmäisen hyvän mallin kesän käsityölehtien mallistoista ja päädyin mahdollisimman helpoimpaan: onneksi Suuri Käsityölehti julkaisee jokaisessa numerossa ns. Helppokaavan. Huhti-toukokuun numeron helppokaava oli sinivihreä kesämekko, jonka päätin haluavani kun avasin lehden kaupassa.

Seuraavana päivänä Eurokankaaseen ja myyjää hihasta nykimään. Halusin afrikkalaistyylistä kangasta, joko ruskeaa tai vihreää, ja sellainen sitten löytyikin, banaanilehtikuviollinen ohut puuvillakangas, jossa kiva boordi. Sopivanvärinen piilovetoketju, kaksi eri satiininauhaa - kassalle ja 21€ tiskiin.

Seuraaavana sunnuntaina olikin tarkoitus lukea fysiikkaa ja matikkaa, mutta aamupäivän vietin raivoten sitä, miten en millään saisi boordia helmaan ja miten en koskaan ikimaailmassa saisi mitään tehtyä. Iltakaheksalta pääsin kuitenkin jo pukemaan mekon päälleni. Boordi toki rintakappaleessa eikä suinkaan helmassa, mutta safarimekko valmiina ja jopa onnistuneena!

Koeajoin luomukseni hyvällä menestyksellä koulun kevätjuhlissa.