Minä vain jatkan tätä matkaamista: tulin keskiyön paikkeilla kotiin Genevestä. Kävimme lukion fysiikkaa lukevien abien kanssa siellä tutustumassa CERNiin. Ryhmän valokuvaajana minulla on kiva homma käydä läpi kaikki ottamani kuvat... mutta myös onni lainata koulun muistikorttia omiin tarkoituksiini. Vihdoin siis kuvia New Yorkin tuliaisista!

Aussi Wool, tummansinistä. Isä halusi hoitaa villapaidan materiaalihankinnat nyt, mutten kyllä tiedä milloin se muka valmistuisi. Tai edes alkaisi tekeytyä.

Jitterbug, sävy Sahara. Ihanat värit, ihanan tuntuista. Mitä siitä tulee, en kyllä tiedä.

Cherry Tree Hill, merinoa, sävy Life's a Beach. Mikä tässä on kun se jo matkan aikana on vyyhdillä ollessaan pinnasta nuhtaantunut? Muut langat ovat pysyneet hyvässä kunnossa, ja tämä näyttää siltä kuin sitä olisi hiekkapaperilla hionut...

Claudia's Hand Painted Yarns, merinoa, sävy Sharks. Tästä tulee jotain pientä kivaa. Värit olivat niin freesit että halusin langasta jotain tehdä, mutta ostin vain 50g, eli jotain pientä luvassa...

Ann Budd ja Anne Merrow: Favorite socks: 25 Timeless Designs from Interweave. Nannaa nannaa!

 

Sarah Callardin Little Green Book of Beauty: 250 Tips For an Eco Friendly Lifestyle. Tämä oli äidin ja minun yhteinen hankinta, varmaan minun hyllyyni kyllä päätyy ja siellä myös pysyy. Haluan muutkin Little Green Booksin kirjat! Home, Gardening, Shopping, Health... Tässä onkin keräilyn kohde: ekovinkkikirjat. Meillä on jossain kotona vanha Vihreän kuluttajan opas, sitä olisi kiva selailla.

Viimeiset neljä päivää olen - kuten jo mainitsin - viettänyt Sveitsin Genevessä. Mitään lankakauppoja en ruvennut edes harkitsemaan koluttaviksi, mutta sen sijaan ostin ranskan ylioppilaskirjoitusharjoittelumateriaalia.

Anna Gavalda: Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part -novellikokoelma
Anna Gavalda: Ensemble, C'est Tout -romaani
99F-DVD

Olen lukenut Gavaldan Je l'aimais -romaanin ruotsiksi (Jag älskade honom) pari kesää sitten paremman puutteessa ollessani tallilla kesätöissä, enkä tykännyt siitä juuri ollenkaan. N on kuitenkin kehunut Ensemble, C'est Toutia(Kimpassa), sekä kirjaa että leffaa, ja Kunpa joku odottaisi minua jossakin tarttui mukaan vain vauhdista. Ensin olin hankkia Twilightit ranskaksi, mutta totesin etten rupea periaatteistani lipsumaan: kun kerran puhun, luen ja kirjoitan neljää kieltä (suomi, ruotsi, ranska, englanti) hyvin sujuvasti, miksi hankkisin tai lukisin kirjoja muulla, kuin alkuperäiskielellä? Vielä jonain päivänä luen kirjan norjaksikin, lupaan sen.

Näillä ajattelin tosiaan valmistautua pitkän ranskan ylioppilaskirjoituksiin. Kallooni on mahdoton enää päntätä mitään kielioppisääntöjä kun kerran olen oppinut kielen korvakuulolta ja käyttämällä. Tarvitsen lukemisharjoitusta, ja tässä sitä on. Kyllä niitä oli omastakin takaa, mutta... no, sorruin kulutukseen, myönnettäköön se nyt sitten. 99F-leffahan pyöri Suomessakin teattereissa, eikö? Halusin nähdä sen, kukaan muu ei. Oli alennuksessa ja rahaa jäi yllättäen yli kun koulu kustansi kaikki illalliset, joten tällä ylioppilaskirjoitusväitteellä ratsastaen laitoin rahaa palamaan.

Nyt olisi ohjelmassa vähän pakollisen yhteiskuntaopin kurssin esseitä ja ehkä joku nopeahko ajolenkki Vantaan puolelle, jos saisi serkun mukaan autoon istumaan... Yksin en viitsisi ajaa.